Vieritutkimus

Vieritestit (puhekielessä usein pikatestit) ovat nimensä mukaan testejä, joita tehdään potilaan lähellä ja testin tulos saadaan nopeasti. Niiden avulla pyritään nopeuttamaan potilaan pääsyä oikeanlaiseen hoitoon. Vieritestejä tehdään mm. päivystyksessä, ensihoidossa, kotisairaanhoidossa, työterveyshuollossa ja neuvoloissa. Useimmiten vieritutkimuksia tekevät bioanalyytikot, sairaanhoitajat, terveydenhoitajat, lähihoitajat ja kätilöt.

Vieritutkimuksilla haetaan nopeaa potilaan tilan arviointia ja mahdollista hoitoon ohjausta. Testaukseen liittyy useita virhelähteitä, jotka on otettava huomioon sillä virheellinen tulos voi johtaa vakaviinkin hoitovirheisiin. Vain laadukkaalla näytteenotolla ja testauksella voidaan taata potilaan oikeanlainen hoito.

Vieritutkimuspalvelut ammattilaisille

Labquality tarjoaa tukea, tietoa ja koulusta vieritestien laadukkaaseen tekemiseen. Tutustumalla vieritestisuositukseen, osallistumalla koulutuksiimme, varmentamalla ammattihenkilöstön osaaminen verkkokurssien eli Vieritutkimuspassien avulla sekä osallistumalla vieritestien ulkoisiin laaduntarkkailukierroksiin voit olennaisesti parantaa organisaatiosi asiakas- ja potilasturvallisuutta. Tahdotko tietää lisää? Ota yhteyttä, autamme mielellämme.


Seuraa myös ajankohtaisia osaamisen varmistamista käsitteleviä artikkeleita ja asiantuntijoiden näkökulmia sivuillamme. Ensimmäisenä julkaisuna Minna Ylösen haastattelu jossa pohditaan, voiko verkkokoulutuksilla parantaa henkilöstön osaamista.OLETKO VIERITESTIEN TEKIJÄ? VARMENNA JA TÄYDENNÄ OSAAMISTASI:

 

 

VIERITESTISUOSITUS

on kaikille avoin, alan asiantuntijoiden tekemä suositus vieritestaamisen parhaista käytänteistä.

 

 

VIERITUTKIMUSPÄIVÄ

on täydennyskoulutus kaikille vieritutkimusten parissa työskenteleville.

 

 

VIERITUTKIMUSPASSI

varmista vieritestauksen osaaminen verkkokurssin avulla.

 

 

LABORATORIOILLE VIERITESTITULOSTEN LAADUNARVIOINTIIN:

 

 

ULKOINEN LAADUNARVIOINTI

tarjoaa tukea mittaustulosten laadun varmistamiseen.

 

 

SISÄISET KONTROLLIT

varmistavat laboratoriolaitteen tai vieritestin päivittäisen toimivuuden.

Pin It on Pinterest

Jaa sivu