Innostavia ideoita ja käytännönläheisiä vinkkejä – Vieritutkimuspäivä Paasitornissa 10.11.2017

Perinteinen Valtakunnallinen vieritutkimuspäivä järjestettiin 10.11.2017 yleisön pyynnöstä pitkästä aikaa Helsingissä, tällä kertaa Paasitornin kongressikeskuksessa. Noin 80 vieritutkimuksesta ja näytteenotosta kiinnostunutta alan ammattilaista ympäri Suomea pääsi kuulemaan viimeisimmät käytännön kuulumiset vieritutkimuksesta ja pikatestauksesta.

Luentohetket olivat varsin aktiivisia kun yleisökysymyksiä sateli. Vilkasta keskustelua herätti mm., miksei virtsan liuskekoe anna aina oikeaa tulosta, tai onko pikatestillä tehty negatiivinen A-streptokokkitulos luotettava. Tai mitä kikkoja kollegoilla on näytteenottoon pieniltä lapsilta. Yhteisen päivän päätteeksi HYKS Akuutin osastonylilääkäri Timo Suonsyrjä kertoi, kuinka vieritutkimukset ovat tarpeen myös päivystyksessä etenkin silloin, kun potilas on liian sairas odottamaan lavboratoriovastausta kahta tuntia.

Iltapäivällä osallistujat saivat tilannekatsauksen Labqualityn vetämästä vieritestaussuosituksen päivityksestä sekä perehtyivät testauksen digitaaliseen tulevaisuuteen ja kuulivat molekyylitestauksen tulemisesta vierianalytiikkaan.

Myös näyttely tarjosi modernia teknologiaa ja käytännönläheisiä keskusteluita. Mukana näyttelyssä olivat Abbott Oy, Alere Oy, Immuno Diagnostics Oy, Labquality Oy, Medix Biochemica Oy, Orion Diagnostica Oy, Pamark Oy, Roche Diagnostics Oy, Triolab Oy sekä Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy.

Labquality kiittää kaikkia osallistujia ja näytteilleasettajia hienosta tapahtumasta!

 

Vastaa

Pin It on Pinterest

Jaa sivu