Uusi spirometria-suositus ilmestyy huhtikuussa – tilaa lehti ennakkoon!

Labquality tuottaa ja ylläpitää kansallista spirometriasuositusta. Suomen Kliinisen Fysiologian yhdistyksen ja Suomen Keuhkolääkäriyhdistyksen asiantuntijoista koostunut työryhmä on päivittänyt suositukset spirometria- ja PEF-mittausten suorittamiseksi ja arvioimiseksi.  

Keskeisimmät muutokset koskevat mm. tutkimukseen vaikuttavia lääkkeitä tutkimuksen tuloskäyrien hyväksymis- ja toistettavuuskriteerissä. Muutoksia on tehty myös kalibrointiohjeeseen ja bronkodilataatiokokeen suorittamiseen sekä useaan pienempään kokonaisuuteen.   

Suosituksissa on noudatettu Euroopan keuhkolääkäriyhdistyksen (ERS) ja American ThoracicSocietyn (ATS) vuonna 2019 päivitettyä ohjeistoa spirometriatutkimusten vakioimisesta ja ERS:n suositusta PEF-mittausten suorittamisesta ja arvioinnista.   

Uusi spirometria-suositus ilmestyy Labqualityn Moodi-lehden erikoisnumerona huhtikuussa.
Voit tilata lehden sähköpostitse
info@labquality.fi 

Lisätietoa spirometria-erikoisnumerosta >>

 Varmista ammattihenkilöstön spirometria-tutkimusosaaminen   
 

Muuttuvat suositukset tarkoittavat, että muuttunutta tietoa tulisi soveltaa aktiivisesti myös käytäntöön. Labqualityn tuottama Vieritutkimuspassi on oiva työkalu jalkauttaa suosituksen muutokset, mutta myös varmistaa ammattihenkilöstön osaaminen koko tutkimusprosessin osalta. Vieritutkimuspassi sopii hyvin osaksi ammattihenkilöstön täydennyskoulutusta, ja kurssi tukee jatkuvaa oppimista.    

Spirometriaa koskevan verkkokurssin avulla ymmärrät koko tutkimusprosessin sekä siihen liittyvät virhelähteet.    

Lue lisää osaamisen varmistamisesta Vieritutkimuspassin avulla >>

Voit myös pyytää palvelustamme esittelyn tai tarjouspyynnönkoulutus@labquality.fi   

 
Haluatko oppia lisää spirometrian tulosten tulkinnasta tai ymmärtämään tuloksen teknistä laatua paremmin?   

Ulkoisen laadunarvioinnin avulla voit oppia ymmärtämään spirometrian teknisen laadun ja löydösten tulkintaa. Järjestämme ulkoisen laadunarviointikierroksen loppuvuodesta. Kierros sisältää 6 potilastapausta kuvina. Kierros sopii ammattiryhmille, jotka työssään joutuvat tulkitsemaan tuloksia tai tekevät spirometria tutkimuksia.   

Lisätietoja tilauksen tekemiseen liittyen saat info@labquality.fi   

Vastaa

Pin It on Pinterest

Jaa sivu