Suomen ensimmäinen 15224-laatusertifikaatti Helsinki Hospitalille

Labquality on myöntänyt 10. joulukuuta 2018 Helsinki Hospital Oy:lle Suomen ensimmäisen 15224-laatusertifikaatin. Sertifikaatti on osoitus siitä, että Helsinki Hospitalin toiminta täyttää edellä mainitun laatujärjestelmän vaatimukset. Kyseinen sertifikaatti tulee jatkossa olemaan yksi merkittävä vaihtoehto laadukkaan toiminnan osoittamiseen terveydenhuollossa. 

Viralliselta nimeltä SFS-EN 15224:2016 -laatustandardi on kehitetty nimenomaan terveydenhuollon organisaatioiden toiminnan arvioimiseen. Se sisältää myös kaikki ISO 9001 johtamisjärjestelmän elementit.

”Terveydenhuollon johtamisjärjestelmä toimii koko yhtiön toiminnanohjausjärjestelmänä, ja sen avulla kehitämme toimintojamme ja saamme toiminnan jatkuvan parantaminen näkyväksi. Haluamme korostaa laatujärjestelmän tarkan riskien hallinnan kautta asiakas- ja potilasturvallisuutta,” sanoo Helsinki Hospitalin toimitusjohtaja Meeri Muikku.

”Asetimme vuosi sitten tavoitteeksi saada toiminnallemme laatusertifikaatin,” Muikku sanoo ja jatkaa ”Se on virallinen tunnustus tekemästämme työstä. Laatu ja sen kehittäminen on nivottu osaksi Helsinki Hospitalin strategiaa ja kilpailukykyä.” Helsinki Hospitalin koko henkilöstö on ollut mukana sertifiointiprosessissa. ”Tämä on kyllä  koko henkilöstön yhteistyöllä ja yhdessä saavutettu upea asia, joka näkyy arjessamme monin tavoin,” toteaa Helsinki Hospitalin palvelupäällikkö Maarit Koivula.

Labqualityn toimitusjohtaja Mia Lindström onnittelee Helsinki Hospitalia saavutuksesta. Hän toteaa, että Helsinki Hospital saavutti sertifikaatin ennätysajassa. ”Helsinki Hospital on kehitysorientoitunut organisaatio, joka halusi heti hyödyntää uuden laatujohtamistyökalun mahdollisuuksia ja tulokset ovat jo nyt erinomaisia,” Lindström sanoo.

(Kuvassa vasemmalta: toimitusjohtaja Meeri Muikku, palvelupäällikkö Maarit Koivula ja ylilääkäri Jyrki Törnwall Helsinki Hospitalista sekä auditoija Merja Huikko ja toimitusjohtaja Mia Lindström Labqualitysta.)


Lisätietoa aiheesta:

Labquality, 15224 -standardi ja sertifiointiprosessi
toimitusjohtaja Mia Lindström          
puh. 050 363 6595

Helsinki Hospital        
toimitusjohtaja Meeri Muikku
puh. 040 6618588                         

Yksi vastaus ”Suomen ensimmäinen 15224-laatusertifikaatti Helsinki Hospitalille

Kommentointi on suljettu.

Pin It on Pinterest

Jaa sivu