Labqualityn sotealan laatustandardi SHQS tunnustettu kansainvälisesti

Kansainvälinen ISQua on myöntänyt Labqualityn omistamalle Social and Health Quality Standardille (SHQS) akkreditoinnin osoituksena standardin korkeasta laatutasosta. Akkreditoinnin myötä SHQS on nyt myös kansainvälisesti vertailukelpoinen muiden sosiaali- ja terveydenhuollon standardien kanssa.

Labquality on kehittänyt standardia Suomessa yhteistyössä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Tavoitteena on ollut taata standardin paras mahdollinen käytettävyys nimenomaan Suomessa. ”Akkreditointi oli merkittävä saavutus Labqualitylle” toteaa toimitusjohtaja Mia Lindström. ”Projekti kesti lähes kaksi vuotta, jonka aikana olemme uudistaneet standardin sisältöä ja laatua, muut kansainväliset laatuviitekehykset huomioiden”. Projektin vastuuhenkilöt Labqualityssä olivat tiimiesimies Nina Heinola sekä johtava auditoija Päivi Jokinen.

Suomessa monet soteorganisaatiot käyttävät jo SHQS-standardia laatutyössä sekä asiakas- ja potilasturvallisuuden kehittämisessä.  SHQS antaa sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioille selkeän toimintamallin, etenkin jos tavoitteena on laadun sertifiointi. SHQS-laatuohjelmaan kuuluvat itsearvioinnit edistävät moniammatillista otetta hoito- ja palveluprosessien laadun varmistamisessa. Lisäksi SHQS sertifikaatti todentaa laatutyön olevan standardin vaatimusten mukaista.

Labqualitylle akkreditoinnin myöntänyt ISQua on toiminut potilasturvallisuuden ja terveydenhuollon laadun edistäjänä jo 30 vuotta ja sen jäsenenä on 80 kansallista toimijaa eri puolilta maailmaa. Tällä hetkellä ISQua toimii aktiivisesti koronapandemian hillitsemiseksi ja ISQua:n COVID-19 Resource Center sivusto tarjoaa runsaasti ajankohtaista tietoa ja koulutusta asiaan liittyen. Lisätietoja löydät osoitteesta isqua.org.

Uuden SHQS-akkreditoinnin lisäksi Labquality Oy:llä on lisäksi ISO 17021 ja 17043 akkreditoinnit ja yhtiön toiminta on myös ISO 9001 sertifioitu.

Tutustu tarkemmin SHQS -laatustandardiin.

Kuvassa tiimiesimies Nina Heinola  ISQuan myöntämän sertikaatin kanssa.

Vastaa

Pin It on Pinterest

Jaa sivu