Labquality PRO – kattavasti koulutuksia koko sosiaali- ja terveydenhuollon sektorille

Labquality on sosiaali-ja terveydenhuollon laadun suunnannäyttäjä nyt myös koulutuksissa. Labquality PRO on sosiaali sosiaali- ja terveydenhuollon kentän täydennyskoulutuspalvelu, joka kattaa niin live- kuin verkkokoulutuskokonaisuuksia muun muassa laadun johtamisesta, laadunhallinnasta, potilasturvallisuudesta ja lääkinnällisten laitteiden sääntelystä.

Olitpa sitten laadun asiantuntija, laboratorioalan ammattilainen, kehittämispäällikkö tai radiologian ammattilainen, löydät meiltä juuri sinulle sopivaa koulutusta. Varmista ja ylläpidä osaamistasi!

Labquality PRO -koulutuksia vetää vankka joukko asiantuntijoita, joista 70 % on meitä Labqualitylaisia. Tässä artikkelissa esittelemme kolme auditoinnin ja sertifioinnin kouluttajaa.

 

Johtava auditoija Merja Himanto: Laatu on tapa tehdä työtä

Merja toimii johtavana auditoijana ja kouluttajana sekä vastaa Labqualityn auditointi- ja sertifiointitoiminnasta. Hänellä on vankka tausta yksityisen terveydenhuollon johtamis- ja esimiestehtävissä, johon kuului vahvasti myös laadunhallinnan johtaminen. Lisäksi prosessimainen työ ja laadunhallinta on tullut tutuksi kansainvälisten lääketutkimusten parissa työskentelyn kautta.

Auditointien ja koulutusten lisäksi Merja vastaa Labqualityllä ISO-sertifiointitoiminnasta: hän muun muassa ylläpitää käytännön työnohjeistuksia ja seuraa  laatujärjestelmien päivittyviä vaatimuksia. Merjan Labquality Pro -koulutukset liittyvät sote-palveluiden laadunhallintajärjestelmiin.

– Koulutan organisaatioita eri laadunhallintajärjestelmän vaatimuksista ja sisällöistä, ja lisäksi näihin järjestelmiin liittyen pidän myös sisäisen auditoijan koulutuksia (ISO 9001, SFS EN-15224, SHQS).

Koulutuksen käyneet saavat hyvä ja kattavat perustiedot eri laadunhallintajärjestelmien vaatimuksista ja sisällöistä. Lisäksi he saavat hyviä käytännön esimerkkejä niistä tekijöistä, jotka erityisesti vaikuttavat juuri sote-organisaatioiden laadun hallintaan ja laadun johtamiseen. Merja korostaakin laatujärjestelmän tärkeyttä organisaation toiminnassa.

– Ei ole varmaankaan yhtään organisaatiota, mistä ei löytyisi keskeneräisiä ja korjaamista vaativia asioita. Laadunhallintajärjestelmän avulla nämä kehittämistä vaativat asiat tehdään näkyviksi. Näin varmistetaan myös korjaavien toimenpiteiden loppuun saattaminen, Merja sanoo.

Merjan mielestä laatu ei ole vain yksi osa organisaatiossa, vaan se pitäisi nähdä laajemmin:
– Laadunhallinta ei saisi koskaan olla irrallinen prosessi organisaation arjen työstä. Parhaimmillaan toteutettuna laatu on tapa tehdä työtä , joka hyödyntää sekä organisaation tavoitteisiin pääsemistä että asiakasta – unohtamatta henkilöstöä. 

 

Johtava auditoija Uma Aakula: Parasta työssä on sen monipuolisuus

Ulla-Mari – tuttavien kesken Uma – vastaa Labqualityllä erityisesti säteilynkäytön kliinisistä auditoinneista. Hän taustaltaan röntgen-hoitaja diagnostiikan puolelta ja tuli Labqualitylle töihin erikois- sairaanhoidon esimiestehtävistä vuonna 2015. Uman mielestä monipuolisuus on yksi hänen työnsä parhaimmista puolista.  

Tässä työssä pääsee perehtymään laajasti sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaan ja tekemään yhteistyötä alan toimijoiden kanssa. Työssäni parhaimpia asioita ovat myös mukavat asiakkaat ja jatkuvasti muuttuva toimintaympäristö, Uma sanoo. 

Auditointityössä on tärkeää seurata aikaa ja perehtyä uudistuviin säännöksiin ja lakeihin. Esimerkiksi vuonna 2018 astui voimaan uusi säteilylainsäädäntö, jonka mukaan säteilynkäytön toiminnanharjoittajien on nykyisin toimittava. Uma kannustaa ottamaan yhteyttä, jos kliinisen auditoinnin vaatimukset tuntuvat epäselviltä. 

– Kannattaa olla rohkeasti yhteydessä, jos jokin asia auditointien osalta mietityttää! 

 

Auditoinnin palvelujohtaja Nina Heinola: Kaiken takana on laatu

Nina työskentelee Labqualityn auditointi- ja sertifiointitiimissä palvelujohtajana, minkä lisäksi hän vetää joitakin koulutuksia. Hän on työskennellyt pitkään sote-alan sekä tutkimus- ja kehitysprojektien johtotehtävissä ja toiminut myös sopimusauditoijana. Nina innostuu aina, kun keskustelu ajautuu laatuaiheisiin:

– Mielestäni laatu ei ole mitään erillistä, vaan laatu ja laadukkuus liittyvät meidän kaikkien työhön. Sote-alalla laadukas toiminta on myös keskeinen tekijä asiakas- ja potilasturvallisuuden varmistamisessa. Laatujärjestelmät ja niiden menetelmät ovat erinomaisia työkaluja oman työn kehittämiseen ja laadukkaan palvelun tuottamiseen, Nina miettii.

Nina kannustaa ottamaan auditoinnin mahdollisuutena kehittää toimintaa ja oppia uutta.

– Poikkeamien havaitseminen on aina tilaisuus parantaa tekemistä ja päästä tulevaisuudessa entistäkin parempiin lopputuloksiin!

 

Tutustu 2022 koulutusvalikoimaamme täällä >>

Vastaa

Pin It on Pinterest

Jaa sivu