Labquality mukaan Beninin rokotetutkimuksen laadunvarmistajaksi

Labquality Oy on yhteistyökumppanina mukana Beninin rokotetutkimukseen liittyvien laboratoriotutkimusten laadunvarmistuksessa.

Helsingin yliopisto tutkii yhdessä Scandinavian Biopharman kanssa suun kautta otettavaa ETVAX-matkaripulirokotetta. Tutkimusprojektin yhteistyökumppani Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy (YML) on perustanut Beniniin tutkimusta varten erillisen laboratorion, jossa suoritetaan alustavat laboratoriotutkimukset tutkimuksessa mukana olevien henkilöiden näytteistä. Näytteet lähetetään Suomeen YML:n keskuslaboratorioon varmistus- ja jatkoanalyyseihin.

Labquality Oy on projektissa mukana tuottamalla ulkoisen laadunarvioinnin viljeltäville laboratoriotutkimuksille sekä Beninissä että YML:n keskuslaboratoriossa Suomessa.

Rokotetutkimuksen tarkoitus on suojata E. coli (ETEC) -bakteerin aiheuttamalta ripulilta. Tutkimusprojektissa testataan rokotteen tehoa ja turvallisuutta. Tutkittavina toimivat vapaaehtoiset terveet suomalaiset aikuiset, jotka matkustavat tutkimuksen aikana Beniniin.

Tutkimusprojektin lisäksi Labquality ja YML tarjoavat Beninin paikallisen laboratoriotoiminnan kehittämiseksi ilmaista laadunarviointipalvelua ja siihen liittyvää tukea.

Labquality Oy:n toimitusjohtaja Mia Lindström on alkaneeseen yhteistyöhön tyytyväinen.

– Laboratoriotutkimusten luotettavuudella on keskeinen rooli rokotetutkimuksen onnistumisen kannalta. Olen erityisen iloinen, että Labquality on mukana kehittämässä myös Beninin omaa laboratoriotoimintaa tämän tärkeän projektin ohella.

Valokuvassa on Länsi-Afrikassa vuodesta 2000 toiminut suomalais-afrikkalainen kulttuurikeskus Villa Karo, joka järjestää Beninin rokotetutkimusmatkaan liittyvät paikalliskuljetukset, majoitukset ja muut käytännön järjestelyt.

Lisätiedot:

Labquality Oy:n toimitusjohtaja Mia Lindström, p. 050 3636 595, mia.lindstrom@labquality.fi

Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy:n lääketieteellinen johtaja Sakari Jokiranta, p. 050 547 1184, sakari.jokiranta@medix.fi
www.yml.fi

Vastaa

Pin It on Pinterest

Jaa sivu