Laadukas näytteenotto -koulutuskokonaisuus saatavilla

Labquality lanseeraa syksyllä 2021 uuden laadukas näytteenotto -koulutuskokonaisuuden, jossa käsitellään eri näytteenottotapojen periaatteita ja virhelähteitä opettavalla otteella.

Laadukas näytteenotto koulutuskokonaisuus tuo täydennyskoulutuskenttään kaivattua koulutusta näytteenotosta. Laadukas näytteenotto koostuu neljästä yksittäisestä koulutuksesta: Mikrobiologisten näytteiden ottaminen, virtsanäytteenotto, ulostenäytteenotto ja laskimonäytteenotto. Koulutusten tarkoitus on tuoda esille laadun näkökulmasta juuri ne palaset, joita arkityössä on osattava huomioida luotettavan potilastuloksen saamiseksi.

Näytteenottoa tehdään hyvin monenlaisissa toimintaympäristöissä ja näytteenottoa tekevät työssään lähes kaikki terveydenhuollon ammattiryhmät. Näytteenotto on riskialtis vaihe laboratorioprosessissa ja siinä tapahtuukin tutkimusten mukaan lähes 80% virheistä. Siksi oikeaan näytteenottotapaan on kiinnitettävä huomiota ja jokaisen näytteitä ottavan on tunnettava teoriaa näytteenoton taustalla. Näin voidaan varmistaa, että näytteenottaja kykenee tunnistamaan mahdolliset virhelähteet ja korjaamaan toimintaa, jotta potilasturvallisuus voidaan taata.

-On hienoa, että pystymme vastaamaan terveydenhuollon ammattilaisten koulutustarpeisiin tarjoamalla täydennyskoulutusta näytteenotto-osaamisen lisäämiseksi. Labquality on laatutalo ja haluamme edistää laadun toteutumista myös tällä sektorilla, toteaa koulutuspäällikkö Päivi Burakoff.

-Koulutus toimii hyvin perehdytyksen lisätukena tai kertauskoulutuksena jokaiselle, joka työssään ottaa tai käsittelee näytteitä tai ohjaa potilasta kotona otettavien näytteiden ottoon esimerkiksi virtsanäytteiden ottamiseen, tiivistää Burakoff.

Tutustu ja osallistu koulutuskokonaisuuteen >>

Vastaa

Pin It on Pinterest

Jaa sivu