Koulutuksesta vauhtia terveysalan startupien kasvuun

Helsingin kaupunki ja Labqualityyn kuuluva Lean Entries toteuttivat yhteistyössä Regulatory Essentials in Health Tech -koulutuksen keväällä 2021. Kohderyhmänä oli Helsingin alueen terveysalueen tutkijatiimit ja startupit, ja koulutus oli osa Helsingin kaupungin kasvuyritys- ja innovaatioekosysteemin kehittämistä.

Koulutuksen tavoitteena oli nostaa varhaisen vaiheen yritysten sekä yritystoiminnan suunnitteluvaiheessa olevien tiimien osaamista lääkinnällisten laitteiden säädöksistä. Koulutuksen myötä startupit ja tutkijatiimit saivat varhaisen vaiheen tukea standardien ja lakisääteisten vaatimusten hallintaan. Tämä auttaa myös säästämään resursseja ja maksimoimaan potentiaalin kilpaillulla ja tarkoin säännellyllä alalla. 

– Koulutus on ollut hyödyllinen harjoitus Helsingin kaupungille löytää oppeja terveysalan ekosysteemin tukemiseen. Uusien yritysten syntyminen ja näiden kilpailluilla markkinoilla pärjääminen on elintärkeää ekosysteemin ja siten osaltaan myös kaupungin elinvoimaisuudelle, toteaa Helsingin kaupungin 6Aika: Kasvun ekosysteemit -hankeen projektipäällikkö Suvi Hänninen. 

Helsingin kaupungin tavoitteena on vahvistaa erityisesti tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioyhteistyötä ja edistää kasvuyrittäjyyttä. Lean Entriesen kanssa järjestetty koulutuskokonaisuus koostui 10-osaisesta webinaarisarjasta sekä valmennusosiosta lähes 20 tutkijatiimille ja startupille. Valmennukseen osallistuvat saivat myös pääsyn Lean Entriesin tarjoamalle Entries-alustalle, jossa osallistujien oli mahdollista itsenäisesti tutkia tuotteensa luokittelua ja siitä seuraavia askelia lääkinnällisen laitteen asettamiseksi markkinoille. 

– Yhteistyö Lean Entriesin kanssa oli sujuvaa ja koulutuksen sisältöä muokattiin tarpeidemme mukaiseksi. Osallistujien mahdollisuus kerrata oppimansa tallenteiden avulla  lisäsi koulutuksen antia. Lean Entriesin digitaalinen palvelu ja webinaarit tehostavat yhteisen kielen ja perusymmärryksen muodostumista terveysteknologiaan liittyvistä säädöksistä.

– Koulutuskokonaisuuteen satsaus kannatti: 90 % palautekyselyyn vastanneista suosittelisi kurssia kollegalleen, Hänninen summaa.

Lue lisää Helsingin kaupungin kokemuksista englanniksi >>

 

Vastaa

Pin It on Pinterest

Jaa sivu