Hio ammattitaitoasi mikrobiologian preanalytiikan kierroksen ja koulutuksen avulla

Labqualityn tuotevalikoima sisältää useita eri preanalytiikan kierroksia, joista yksi käsittelee mikrobiologian preanalytiikkaa. Labqualityn mikrobiologian preanalytiikan kierros toteutetaan kaksi kertaa vuodessa: huhtikuussa ja lokakuussa.

Kierros on suunnattu bioanalyytikoille, hoitajille ja kliinikoille, jotka työssään pyytävät potilaasta mikrobiologisia tutkimuksia, ottavat, käsittelevät tai analysoivat näytteitä, tai tekevät tutkimuksiin perustuvia hoitopäätöksiä.

Jokainen kierros sisältää kolme erilaista tapausta, joista on tarkoitus poimia mahdolliset preanalyyttiset virheet. Tapaukset voivat sisältää esimerkiksi mikrobiologisten näytteiden ottamiseen liittyviä vaiheita, ja tapauksien yhteydessä pohditaan mm. voiko näytteen hyväksyä vai tulisiko se hylätä.

Osallistujien raportoimista tuloksista asiantuntija laatii yhteenvedon ja kommentoi kierrostuloksia ja mitä virheitä tapauksista olisi löydettävissä. Esimerkkinä mieleen tulee tapaus, jossa pohdittiin MRSA- ja bakteeriviljelyyn otettavien näytteiden vaiheita ja sitä, miten tärkeää näytteenottojärjestys ja haavan puhdistus on.

 

Näitä asioita käsitellään lisää Labquality PRO:n Mikrobiologinen näytteenotto -koulutuksessa toukokuussa. Koulutuksen avulla opit tunnistamaan mikrobiologiseen näytteenottoon liittyviä virhelähteitä sekä osaat arvioida näytteenoton onnistumista ja uusintanäytteentarvetta.

Lue lisää ja ilmoittaudu koulutukseen >>

Vastaa

Pin It on Pinterest

Jaa sivu