Ulkoinen laadunarviointi

Labqualityn ulkoisten laadunarviointikierrosten avulla lääketieteelliset laboratoriot ja vieritutkimuksia tekevät yksiköt voivat seurata ja parantaa suorituskykyään. Tarjoamme objektiivisen ja riippumattoman arvioinnin laatujärjestelmän tueksi.

 

Ajankohtaista ulkoisessa laadunarvioinnissa:

Osallistu kierrokselle: Hengitystieinfektiot yhdistelmäkierros

Labquality tarjoaa uuden ulkoisen laadunarviointikierroksen, johon sisältyy neljä hengitystieinfektion aiheuttamaa virusta; SARS-CoV-2, Influenssa A, Influenssa B ja RSV.
Ilmoittautuminen kierrokselle 30.8.2021 mennessä.

Osallistu koekierrokselle: Ketoainemittarit (beeta-hydroksibutyraatti)

Labquality tarjoaa uuden ulkoisen laadunarviointikierroksen ketoainemittareille. Beeta-hydroksiybutyraatti on eniten tuotettu ketoaine diabeettisessa ketoasidoosissa tai ketoositilassa.
Ilmoittautuminen koekierrokselle 15.8.2021 mennessä.

Osallistu kierrokselle: Virtsan bakteerien seulonta automaateilla

Ulkoinen laadunarviointikierros Virtsan bakteerien seulonta automaateilla toteutetaan kaksi kertaa vuodessa, seuraavan kerran lokakuussa 2021. Ilmoittautuminen seuraavalle kierrokselle 1.9.2021 mennessä.

Osallistu koekierrokselle: Interleukiini-6

Labquality tarjoaa uuden ulkoisen laadunarviointikierroksen Interleukiini-6 (IL-6). IL-6 on yksi tärkeimmistä tulehdus-välittäjäaineista, joka liittyy Covid-19 -infektion aiheuttamaan tulehdusreaktioon eli sytokiinimyrskyyn. Covid-19 pandemian myötä, IL-6 ulkoiselle laadunarviointi-kierrokselle on kasvava tarve, johon Labquality haluaa vastata tuomalla uuden EQA-kierroksen valikoimaansa.
Ilmoittautuminen koekierrokselle 15.8.2021 mennessä.

Preanalytiikka, paineilmakuljettimet/ putkipostijärjestelmät

Labquality esittelee täysin uudenlaisen ulkoisen laadunarviointikierroksen, joka on suunnattu erityyppisille paineilmakuljettimille/ putkipostijärjestelmille. Koekierros on ilmainen rajatulle osallistujamäärälle ja edellyttää osallistumisen lokakuun maksulliselle kierrokselle.
Ilmoittautuminen kierrokselle on päättynyt. Ilmoittaudu syksyn kierrokselle 15.10. mennessä.

Francisella tularensis, vasta-aineet

Labquality tarjoaa uuden ulkoisen laadunarviointikierroksen Francisella tularensis, vasta-aineet. Kierros sisältää kaksi seerumi- tai plasmanäytettä. Ilmoittautuminen on kierrokselle päättynyt. Ilmoittaudu syksyn kierrokselle 31.10. mennessä.


 

Laadunarviointipalvelut laboratorioille

Ulkoisen laadunarvioinnin palveluohjelmassa on yli 170 laadunarviointikierrosta, jotka on suunnattu kaikille laboratoriolääketieteen erikoisaloille. Ohjelmassa on myös kattava valikoima palveluita vieritutkimuksia tekeville sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköille.

Ulkoisella laadunarvioinnilla varmistetaan oikea tulostaso

Kaikki lääketieteelliset laboratoriot ja vieritutkimuksia tekevät sosiaali- ja terveydenhuollon yksiköt tarvitsevat säännöllistä ulkoista laadunarviointia mittaustulosten laadun varmistamiseen. Ulkoinen laadunarviointi on myös edellytyksenä laboratorioiden toimiluvissa ja kaikissa laboratoriotoimintaan liittyvissä laatujärjestelmissä.

Tutustu uusiin yhdistelmäkierroksiin

Yhdistelmäkierrokset ovat kokonaan uusi lähestymistapa ulkoiseen laadunarviointiin. Uusi ohjelma yhdistää preanalyyttisen ja postanalyyttisen laadunarvioinnin perinteisiin laadunarviointikierroksiin tarjoten täyden tuen ISO 15189 -standardin vaatimuksille.

Laadunarviointikierrosten toimituskalenteri

Ulkoiset laadunarviointikierroset toimitetaan vuosittain julkaistavan ohjelman mukaisesti. Näytteiden tarkka lähetyspäivä julkaistaan toimituskalenterissa joitakin viikkoja ennen lähetystä.

Miten tulla asiakkaaksi tai tehdä tilaus?

Helpoin tapa on täyttää ja lähettää tämä lomake tai ottaa meihin yhteyttä:

Pin It on Pinterest

Jaa sivu