Laadukas näytteenotto -koulutuskokonaisuus


Näytteenottoa tehdään lähes kaikissa terveydenhuollon yksiköissä ja näytteitä ottavat hyvin kirjava joukko terveydenhuoltoalan ammattilaisia. Tutkimusten mukaan suurin osa laboratorioprosessin virheistä tapahtuu näytteenotossa, joten perehdytyksen ja jatkuvan ammattitaidon ylläpitoa ei voi liiaksi korostaa. Virhe voi viivästyttää potilaan hoitoa, johtaa uusintanäytteisiin ja kohonneisiin kustannuksiin.

Koulutuskokonaisuus on tarkoitettu henkilöille, jotka ottavat työkseen näytteitä joko satunnaistesti tai kokoaikaisesti. Perehdytyksestä on saattanut kulua jo hiukan aikaa ja nyt voisi olla tarpeen syventää erilaisten näytteenottotekniikoiden vaiheiden merkitystä tuloksiin.

Koulutuskokonaisuus koostuu neljästä yksittäisestä webinaarista.

  1. Mikrobiologisten näytteiden otto
  2. Virtsanäytteenotto
  3. Ulostenäytteenotto
  4. Laskimonäytteenotto

Koulutuskokonaisuuden käytyäsi ymmärrät laadukkaan näytteenoton kriteerit sekä niiden merkityksen tulokseen. Koulutuksen suorittamisen jälkeen henkilö osaa arvioida oman näytteenottotoiminnan laatutekijöitä ja parantaa toimintaa.

Hinta koulutuskokonaisuudelle (sisältää 4 webinaaria):
850€ +alv24%

HUOM! Mikäli et pääse osallistumaan online koulutukseen, voit ostaa koko webinaarisarjan tai  yksittäisiä webinaaritallenteita ja katsoa ne sinulle sopivana ajankohtana. Tallenteet ovat ostohetkestä katsottavissa 60pv ajan.

Kouluttajat:

Marja Kuparinen, Bioanalytiikan lehtori

Tarja Friman, TtM

 Kokonaisuuteen kuuluvat koulutukset ja ajankohdat:

Koulutus 1 – Mikrobiologisten näytteiden ottaminen, 10.9.2021 klo 12.00-15.00.
Mikrobiologiset näytteet ovat hyvin herkkiä näytteenoton virheille. Näitä virheitä voi toisinaan olla mahdotonta tunnistaa näytteen analysointi vaiheessa, joten mahdolliset riskikohdat tulee tunnistaa jo näytteenotto vaiheessa. Koulutus antaa hyvät perustiedot jokaiselle mikrobiologisia näytteitä ottavalle hoitajalle.

 

Koulutus 2 – Virtsanäytteenotto, 8.10.2021 klo 12.00-15.00.
Virtsanäytteenotto on yleensä potilaan itsensä suorittama tehtävä. Hoitajilla on kuitenkin tärkeä tehtävä opastaessa asiakasta ottamaan näyte oikealla hetkellä ja oikealla tavalla, jotta näyte voidaan tutkia ja siitä saadaan luotettava tulos. Hoitajan pitää myös tietää kuinka näytettä tulee käsitellä ja säilyttää oikeaoppisesti. Koulutus antaa hyvät perustiedot jokaiselle virtsanäytteitä käsittelevälle hoitajalle.

 

Koulutus 3 – Ulostenäytteenotto, 5.11.2021 klo 12.00-15.00.
Ulostenäytteen ottaa asiakas useimmiten itse. Hoitajilla on kuitenkin tärkeä tehtävä opastaessa asiakasta ottamaan näyte oikealla hetkellä ja oikealla tavalla edustavan näytteen saamiseksi.  Hoitajan tulee olla tietoinen näytteen säilytyksestä ja käsittelystä, jotta luotettava tulos voidaan taata.  Koulutus antaa hyvät perustiedot jokaiselle ulostenäytteitä käsittelevälle hoitajalle.

 

Koulutus 4 – Laskimonäytteenotto, 3.12.2021 klo 12.00-15.00.
Potilaiden hoito vaatii usein laboratoriotutkimuksia. Jotta palvelupolku olisi mahdollisimman tehokas, otetaan laskimonäytteitä paljon myös perinteisten laboratorioiden ulkopuolella, kuten hoivakodeissa, kotisairaanhoidossa ja avosairaanhoidossa. Koulutuksessa saat perustiedot siitä, mitä sinun tulee tietää, jotta saat laadukkaat ja luotettavat laboratoriotutkimukset otettua.

 

 


 

Laskutus- ja peruutusehdot

Koulutukseen osallistumisen voi peruuttaa kaksi viikkoa (14 vuorokautta) ennen tilaisuutta maksuttomasti. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta, paitsi viikkoa ennen tilaisuutta tehdyistä peruutuksista perimme 100 % osallistumismaksun. Peruutukset tehdään aina kirjallisesti osoitteeseen: koulutus@labquality.fi.

Osallistuva organisaatio voi halutessaan vaihtaa osallistujaa veloituksetta ilmoittamalla siitä kirjallisesti ennen tilaisuutta osoitteeseen: koulutus@labquality.fi. Osallistumismaksu laskutetaan välittömästi tilaisuuden jälkeen. Koulutustilaisuus vahvistetaan osallistujalle sähköpostitse noin viikko ennen tilaisuutta.

Labquality pidättää oikeuden koulutustilaisuuden peruttamiseen liian vähäisen osallistujamäärän vuoksi.

 

Pin It on Pinterest

Jaa sivu