Labquality Konsultointi Oy

Labquality Konsultointi Oy on itsenäinen palveluyritys, joka on keskittynyt palvelemaan toiminnan kehittämiseen ja laadunhallintaan liittyvissä kysymyksissä. Voimme auttaa ja opastaa prosessien määrityksessä, toiminnan mittaamisessa tai vaikkapa nykytilan arvioinnissa. Suunnittelemme ja tuotamme myös asiakkaan tarpeen mukaisia valmennuksia ja työpajoja laatuun ja kehittämiseen liittyen.

Laadunhallintaan ja toiminnan kehittämiseen on erilaisia työkaluja, standardeja ja ohjeita. Sosiaali- ja terveydenhuollon organisaatioissa käytössä on muun muassa SHQS-laatuohjelma sekä ISO 9001 -standardi. Lisäksi terveydenhuoltoon on kehitetty oma terveydenhuollon laatustandardi SFS-EN 15224, joka on vasta käyttöönottovaiheessa. Toiminnan ohjauksessa voidaan myös hyödyntää lukuisia erilaisia malleja, kuten EFQM ja CAF sekä monia työkaluja ja mittaristoja.

Me autamme asiakasta löytämään parhaat ja soveltuvimmat työkalut ja opastamme niiden käyttöönotossa. Palvelumme muodostuvat kolmesta osasta: nykytilan arviointi, tiekartta laatuun sekä valmennusmoduulit.

Nykytilan arvioinnissa määritämme organisaation lähtötilanteen, kuten johtamisen, prosessit, mittarit, kehittämisen ja yleisen laatuosaamisen. Muodostamme puolueettoman kuvan organisaation tämänhetkisestä osaamisesta ja siitä, mitä asioita tulisi vielä kehittää. Annamme suosituksia soveltuvista laadunhallintakonsepteista sekä määritämme vaihtoehtoisia menettelytapoja.

Tiekartta laatuun sisältää laatukypsyyden arvioinnin sekä toimenpidesuunnitelman laatumatkalle. Laatukypsyysarviointiin perustuva räätälöity suunnitelma sisältää konkreettiset toimenpiteet ja aikataulun. Prosessiin kuuluu muutamia lähipäiviä, joiden aikana avustetaan suunnitelman toteuttamisessa ja annetaan lisäopastusta. Tiekarttaan voi sisältyä myös toimintaa ohjaavien dokumenttien laadintaa. Laatumatkan tavoitteet asetetaan aina yhdessä asiakkaan kassa, jonka jälkeen sitoudumme yhteisesti tavoitteiden saavuttamiseen.

Asiakastapaamisissa löytyy usein myös tarvetta oppimiselle. Valikoimastamme löytyy useita valmennusmoduuleita, jotka tukevat organisaatiota laatutiellä. Suunnittelemme juuri teille soveltuvat valmennukset ja työpajat, oppimistarpeet huomioiden.

Ota yhteyttä ja kysy lisää! Soita meille (puh.09 8566 8200) tai laita s-postia (konsultointi@labquality.fi).

Pin It on Pinterest

Jaa sivu