Uudet kierrokset

Labquality seuraa laboratoriodiagnostiikan kehitystä ja tuo markkinoille uusia laadunarviointikierroksia palvellakseen kliinisiä laboratorioita ja vieritutkimuksia tekeviä yksiköitä mahdollisimman hyvin. Labquality lanseeraa vuosittain 5 – 10 uutta ulkoista laadunarviointikierrosta sekä vaihtelevan määrän pilottikierroksia. Uudet kierrokset täydentävät jo ennestään laajaa kierrosvalikoimaa. 
 
 

Suunnitellut pilottikierrokset 2022


Labquality on suunnittelemassa uusia EQA-koekierroksia tälle vuodelle. Toteutuvat koekierrokset ovat osallistujille ilmaisia, ja ne järjestetään rajatulle osallistujamäärälle. Jos olet ilmoittautunut yhdelle tai useammalle alla listatuista, lähetämme sinulle lisätietoja kyseisen kierroksen aikataulun tarkennuttua.

Syyskaudella tulemme toteuttamaan kolme uutta koekierrosta, joille ilmoittautuminen on päättynyt.  Olemme huomioineet ilmoittautumisesi, jos olet ilmoittautunut kierrokselle yleisen koekierrosilmoittautumislinkin kautta alkuvuodesta. Tätä sivua päivitetään sitä mukaan, kun uusia pilottikierroksia järjestetään.

Uusi koekierros: Syljen kortisoli

Labquality tarjoaa uuden ulkoisen laadunarviointikierroksen syljen kortisolin mittaukselle. Koekierros sisältää kaksi näytettä, jotka tulee analysoida kuten potilasnäytteet. Ilmoittautuminen koekierrokselle on päättynyt.

Lue lisää >> 

Uusi koekierros: CXCL13 kemokiinipitoisuus

Labquality tarjoaa uuden ulkoisen laadunarviointikierroksen neuroborrelioosin biomarkkerin kemokiini CXCL13 pitoisuuden mittaukselle. Koekierros sisältää kaksi näytettä, jotka tulee analysoida kuten potilasnäytteet. Ilmoittautuminen koekierrokselle on päättynyt.

Lue lisää >>

Uusi koekierros: Mycobacterium tuberculosis -herkistyneet solut, gammainterferoni, eritys (IGRA)

Labquality tarjoaa uuden ulkoisen laadunarviointikierroksen Mycobacterium tuberculosis -herkistyneet solut, gammainterferoni, eritys (IGRA). Kierros soveltuu ELISA-menetelmille. Ilmoittautuminen koekierrokselle on päättynyt.

Lue lisää >>

Uusi koekierros: Ulosteen elastaasi

Labquality tarjoaa uuden ulkoisen laadunarviointikierroksen ulosteen elastaasi-1 tutkimukselle. Koekierrosnäytteisiin sisältyy kaksi kylmäkuivattua ulostenäytettä, joiden elastaasi-1 pitoisuus ovat eritasoisia. Ilmoittautuminen koekierrokselle on päättynyt.

Lue lisää >>

Uusi koekierros: Sieni-infektiot, nukleiinihapon osoitus

Labquality tarjoaa uuden ulkoisen laadunarviointikierroksen sieni-infektioiden suoralle nukleiinihapon osoitukselle. Kierrosnäytteisiin sisältyy hiivoja, homeita sekä dermatofyyttejä. Tulospisteytyksessä huomioidaan laboratorion testipaneeliin sisältyvät lajit, joten kierrokselle voi osallistua, vaikka oma testipaneeli ei tunnistaisi kaikkia yllä mainittuja kohteita. Ilmoittautuminen koekierrokselle on päättynyt.

Lue lisää >>

Uusi koekierros: Mycobacterium tuberculosis, rifampisiini ja isoniatsidi, nukleiinihapon osoitus

Labquality tarjoaa uuden ulkoisen laadunarviointikierroksen M. tuberculosis nukleiinihapon osoitukselle. Kierrosnäytteisiin sisältyy M. tuberculosis kantoja sisältäen rifampisiini ja isoniatisidi resistenssin sekä negatiivisia näytteitä. Ilmoittautuminen koekierrokselle on päättynyt. 

Lue lisää >>

Uusi koekierros: Adrenokortikotrooppinen hormoni ACTH ja Kortisoli

Labquality tarjoaa uuden ulkoisen laadunarviointikierroksen ACTH:n ja Kortisolin tutkimuksille. Koekierrokselle ilmoittautuminen on päättynyt. 

Lue lisää >>

Uusi koekierros: HSV1&2/VZV/T. pallidum yhdistelmäkierros, nukleiinihapon osoitus

Labquality tarjoaa uuden ulkoisen laadunarvioinnin koekierroksen, johon sisältyy neljä patogeenia samassa näytteessä:  HSV1&2, VZV ja Treponema pallidum. Koekierrokselle ilmoittautuminen on päättynyt. 

Lue lisää >>

Koekierros kehitteillä: Mikrobiologian NGS

Labquality kehittää  laadunarviointikierroksia mikrobiologian sekvensointimenetelmille (NGS). Ota yhteyttä ja kysy lisää!

           Kaikki suunnitteilla olevat koekierrokset vuodelle 2022:

Kliininen kemia: ACTH, adrenokortikotrooppinen hormoni
Kliininen kemia: Hemoglobiini ja Hematokriitti vieritestilaitteille
Kliininen kemia: Syljen kortisoli
Immunologia: Kemokiini CXCL13, neuroborrelioosin biomarkkeri
Mikrobiologia: Veriviljelypatogeenit (sepsis), multiplex, nukleiinihaponosoitus
Mikrobiologia:
Mycobacterium tuberculosis, rifampisiini ja isoniatsidi, nukleiinihapon osoitus

Mikrobiologia: Quantiferon/IGRA – Gamma-interferonin vapautumismääritys tuberkuloosin diagnosointiin
Virologia: West Nile -virus, vasta-ainemääritys
Mykologia: Sienet, suora nukleiinihapon osoitus
Mykologia: Sieni-infektio, natiivi ja fluoresenssimikroskopia
Parasitologia: Leishmania, nukleiinihapon osoitus tai vasta-ainemääritys

Uusi kierros: Preanalytiikka, paineilmakuljettimet/ putkipostijärjestelmät

Labquality esittelee täysin uudenlaisen ulkoisen laadunarviointikierroksen, joka on suunnattu erityyppisille paineilmakuljettimille/ putkipostijärjestelmille. 
Vuoden 2022 kierros järjestetään syyskuussa. Katso ajantasaiset kierrosaikataulut 2022 tuoteluettelosta.

Uusi kierros: Interleukiini-6

Labquality tarjoaa uuden ulkoisen laadunarviointikierroksen Interleukiini-6 (IL-6). IL-6 on yksi tärkeimmistä tulehdus-välittäjäaineista, joka liittyy Covid-19 -infektion aiheuttamaan tulehdusreaktioon eli sytokiinimyrskyyn. Covid-19 pandemian myötä, IL-6 ulkoiselle laadunarviointi-kierrokselle on kasvava tarve, johon Labquality haluaa vastata tuomalla uuden EQA-kierroksen valikoimaansa. Tuotteen pilottikierros toteutettiin 2021.
Katso ajantasaiset kierrosaikataulut 2022 tuoteluettelosta.

Uusi kierros: Ketoainemittarit (beeta-hydroksibutyraatti)

Labquality tarjoaa uuden ulkoisen laadunarviointikierroksen ketoainemittareille. Beeta-hydroksiybutyraatti on eniten tuotettu ketoaine diabeettisessa ketoasidoosissa tai ketoositilassa. Tuotteen pilottikierros toteutettiin 2021.
Tämän vuoden ensimmäinen kierros järjestetään heinäkuussa. Katso ajantasaiset kierrosaikataulut 2022 tuoteluettelosta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Pin It on Pinterest

Jaa sivu