Sisäinen laadunvarmistus

Sisäisellä laadunvarmistuksella tarkoitetaan kaikkia niitä toimenpiteitä, joiden avulla laboratoriotestien ja vieritutkimusten tulosten täsmäävyys ja toistettavuus varmistetaan mittauskerrasta toiseen. Sisäisessä laadunvarmistuksessa käytetään apuna vakioita ja referenssivalmisteita oikean tulostason varmistamiseen sekä kolmannen osapuolen kontrolleja jatkuvaan sisäiseen laadunarviointiin.

 

Mitä ovat kolmannen osapuolen kontrollit?

Kolmannen osapuolen kontrolleilla tarkoitetaan mittalaitteesta tai –testistä riippumattomia laadunvalvontatuotteita. Toisin kuin testivalmistajien kontrolleja, kolmannen osapuolen tuotteita ei ole suunniteltu tai optimoitu millekään yksittäiselle laitteelle. Riippumattomuus mahdollistaa laitteen tai testin todellisen suorituskyvyn varmistamisen sekä testierien vaihdosten yhteydessä toisinaan esiintyvien tasomuutosten havaitsemisen. Jopa vuosien säilyvyysajan ansiosta kolmannen osapuolen kontrollit sopivat hyvin pitkäaikaiseen laadunarviointiin, mikä ei yleensä ole mahdollista testin valmistajan kontrollien avulla.

 

Mihin kontrollivalmisteita käytetään?

  • Laboratorioiden rutiini- ja erikoistestien sisäiseen laadunarviointiin
  • Vieritestien sisäiseen laadunarviointiin
  • Päivittäisen tulostason varmentamiseen
  • Testierien vaihdoksiin liittyvien tulostasomuutosten havaitsemiseen

Miksi kannattaa valita Labqualityn tuotteet?

Labqualitylla on yli 40 vuoden kokemus laboratoriotestien laadunarvioinnista. Asiantuntijamme valitsevat kansainvälisestä tarjonnasta parhaat tuotteet ja opastavat suomalaisia laboratorioita sekä vieritutkimusten käyttäjiä sopivien tuotteiden hankinnassa. Labquality on myös ainoa yritys, joka pystyy tarjoamaan sisäisten kontrollien lisäksi ulkoista laadunarviointia, koulutusta ja laadunhallintajärjestelmän sertifiointia koko organisaatiolle.

 

 

Myynti ja asiakaspalvelu

 

Pin It on Pinterest

Jaa sivu