Seulontamammografian henkilösertifiointi

Mikä seulontamammografian henkilösertifiointi on?

Seulontamammografian henkilösertifikaatti varmentaa, että sertifioidulla henkilöllä on riittävät valmiudet, tiedot, taidot ja käytännön osaaminen seulontamammografioihin. Labquality Oy myöntää hakemuksesta mammografian henkilösertifiointeja. Sertifiointiprosessi on puolueeton, luottamuksellinen ja riippumaton.

Kuka voi hakea henkilösertifikaattia?

Työnantajat voivat järjestää henkilökunnalleen mahdollisuuden henkilösertifiointiin tai sertifiointia voi hakea laillistetut röntgenhoitajat itse.

Sertifiointia hakevalta henkilöltä edellytetään:

  • työkokemusta kliinisistä mammografioista vähintään 50 potilaan /
    asiakkaan kuvauksesta
  • mammografian erikoiskoulutus tai muu vastaava koulutus (min. 7op)
  • hakemusta edeltävänä vuonna vähintään 250 mammografian seulontatutkimusta
  • seulontatyökokemusta vähintään kaksi vuotta
  • dokumentoidut THKR-arvioinnin tulokset vuoden ajalta

Seulontamammografian henkilösertifiointi edellyttää, että hakija suorittaa hyväksytysti seulontamammografian näyttökokeen. Näyttökokeen vastaanottaa henkilösertifiointilautakunnan hyväksymä henkilö.

Miten haen henkilösertifikaattia?

Henkilösertifikaattia haetaan Labquality Oy:ltä kirjallisella, allekirjoitetulla hakemuslomakkeella. Hakijan tulee liittää hakemuslomakkeessa määritellyt asiakirjat, joista ilmenee hakijan koulutus ja työkokemus.

Seulontamammografian näyttökoe

Näyttökoe toteutetetaan henkilösertifiointia hakevan henkilön työpaikalla. Näyttökoe tulee suorittaa hyväksytysti.  Näyttökokeen vastaanottaja arvioi viisi peräkkäistä seulontatutkimusta.

Miten kauan sertifikaatti on voimassa?

Henkilösertifiointi on voimassa viisi vuotta kerrallaan. Mikäli sertifioitu henkilö haluaa uusia pätevyytensä, hänen tulee hakea sertifiointia uudelleen.

Mitä seulontamammografian henkilösertifiointi maksaa?

Henkilösertifioinnin hinta on 450 € / henkilö + alv 24 %. Näyttökokeen vastaanottajan matka-, majoitus- ja päivärahakustannukset veloitetaan toteutuneen mukaan.

Kiinnostuitko? Kysy lisää asiantuntevalta tiimiltämme.Pin It on Pinterest

Jaa sivu